Specialist in gedrag en interactie

Waar loop jij tegenaan in je werk?

Loopt het niet lekker in je werk? Zit je niet (meer) op je plek, heb je het idee dat jouw talenten niet tot zijn recht komen, voel je je niet gehoord, sta je onder druk, wordt je gepest, gediscrimineerd of speelt er iets anders waardoor jij je niet (meer) fijn voelt op je werk? Dan kun je terecht in de Kamer van Vertrouwen. Bedenk wel vooraf waar je voor komt:

1. Coaching

Wil je gecoacht worden? Overleg dan met je werkgever of je een aantal coaching sessies in de kamer van Vertrouwen mag volgen.  We gaan aan de slag met jouw persoonlijke thema's. Het doel kan zijn dat je beter functioneert op je werk, dat je minder werkdruk ervaart, dat je een betere balans werk-privé heb. Kortom: dat jij beter in je vel zit. Het doel kan ook zijn dat we samen zoeken naar een functie of een organisatie waar jij beter tot je recht komt.  Als je werkgever daarvoor toestemming geeft, betaalt de organisatie het coachtraject. Het staat je natuurlijk ook vrij om je coachtraject zelf te betalen. In dat geval hoef je geen toestemming aan de leidinggevende te vragen en hoeft niemand er iets van te weten. In beide gevallen krijgt de werkgever geen terugkoppeling van jouw traject. 

2. Vertrouwenskwesties 

Voel jij je gediscrimineerd, gepest, (seksueel) geïntimideerd of word je geconfronteerd met agressie, geweld of integriteitskwesties? Als jouw organisatie de Kamer van Vertrouwen aangewezen heeft als extern vertrouwenspersoon, kun je ten alle tijden bij de Kamer terecht. Je leidinggevende hoeft dit niet te weten en niemand hoeft toestemming te geven. Wat we bespreken blijft onder ons, daar komt de organisatie niets van te weten. Kijk in onderstaand filmpje waarvoor je bij de vertrouwenspersoon in de Kamer terecht kunt. 

Herken je dit?:

Je komt thuis van je werk en je denkt: "Heb ik dat nou goed verstaan? Hoe zou zij dat bedoelen? Gebeurde dat nou echt?". Misschien praat je erover met je partner of met een vriend/vriendin. Het is belangrijk dat je je verhaal kwijt kunt. Doe je dit niet, dan ga je misschien piekeren of lig je wakker. De volgende dag ga je met lood in je schoenen naar het werk. Of je overweegt om je ziek te melden... 

Het kan ook anders! Stuur een appje naar de Kamer van Vertrouwen, dan bel ik snel terug, meestal binnen een uur. De kamer van Vertrouwen is iedere werkdag bereikbaar van 13 tot 23 uur.  Je kunt dus snel je verhaal kwijt. Dan kijken we samen naar mogelijke vervolgstappen.

Belangrijk om te weten: het eerste gesprek, of de eerste digitale meeting, is kosteloos.